Hjerte og sirkulasjon, hjerne, lever, kosttilskudd som bidrar til balansert sirkulasjon i kroppens organer.
Inneholder bl.a. omega 3 fra krill (EPA og DHA).
EPI-COR BALANCE er et meget avansert produkt, og for å forstå virkning anbefales det å sette seg inn i hvilke ingredienser som er sammensatt for å oppnå en helt ny måte å nå inn i kroppens vitale organer på. Produsenten har lagt vekt på at produktet skal bidra til å forbedre balansen for hjerte, lever og sirkulasjon. Dette har igjen innvirkning på hjerne, hud og hår, ledd, samt betennelser. Stikkord: Hjerte og sirkulasjon.
HOVEDINGREDIENSER:
Omega 3
En av de grunnleggende fordelene med krillolje er at dens omega-3 er hovedsakelig bundet til fosfolipider. Fiskeolje er bundet til triglyserider. Denne viktige forskjellen har mange forskjellige implikasjoner for absorpsjon, funksjon og helseeffekter av omega-3 fettsyrene du tar. En fordel med krillolje at du ikke får den fiskeaktige ettersmaken eller rapene som forbrukere ofte klager over når de tar et omega-3-tilskudd. Man kan riktignok unngå fiskesmak ved å benytte omega 3 i kapselform (se EPI-Omega 3 fra villaks)
Choline
Choline er et betinget essensielt næringsstoff som er nødvendig for kroppen når den lager nevrotransmittere, en viktig del av nervesystemet vårt. Bare en liten mengde Choline kan lages i kroppen vår, så vi trenger å få dette næringskraftverket fra kostholdet vårt.
“…tilskudd før løp med fosfatidylkolin (fra krillolje) kan øke nivåene av kolin og noen av dets metabolitter hos idrettsutøvere under triatlonkonkurranser”. (Oslo universitetssykehus).
Choline er et viktig næringsstoff som har vært involvert i atletisk ytelse på grunn av sin rolle i å opprettholde normal muskelfunksjon. Konsentrasjonen av fritt choline i serum kan reduseres under langdistanse trening med høy intensitet. Få ernæringsstrategier for å motvirke dette potensielt ytelsesdempende tapet i choline har blitt undersøkt utenfor laboratoriet. Denne eksplorative feltstudien ble utført for å undersøke om tilskudd før løp med fosfatidylkolin fra krillolje kan motvirke det forventede fallet i choline og noen av dets metabolitter under triatlonkonkurranser.» (ref: anerkjente internasjonale studier).
Fosfolipider
Fosfolipider er naturlige, integrerte deler av celler. De er strukturelle komponenter av celleoverflatemembraner og membranene i cellene, fordi de bidrar til å opprettholde deres styrke, fleksibilitet og integritet.
Noen refererer til fosfolipider som “livets molekyl”, for uten dem ville vi lide kritisk cellulær dysfunksjon og, med det, enorme helsekonsekvenser.
I tillegg til å være strukturelle komponenter i cellene dine, har fosfolipider også ansvaret for å frakte langkjedet omega-3-eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA) inn i cellemembranene dine. Dette er ingrediensene som gir fleksibilitet til cellen og reiser rundt i kroppen din for å importere fordelene med ulike vev og organer.
Fosfolipider og Omega-3
Omega-3 har vist seg å være like viktig, men nyere forskning viser at en relativ mangel kan øke risikoen for hjerteinfarkt nesten 10 ganger hos de med de laveste nivåene. Så hvor kan du finne både fosfolipider og omega-3? Bare noen få steder: fet fisk som atlantisk laks og sild, og krillolje.
I vill atlantisk laks leveres omega-3-ene i en blanding av fosfolipider og triglyserider. Det samme gjelder også krillolje.
I krillolje, for eksempel, er majoriteten av EPA og DHA omega-3 bundet til fosfolipider. I motsetning til dette har andre marine oljer omega-3 EPA og DHA bundet til triglyserider, formen for fett kroppen bruker til energi. Dette er en form som også lagres som kroppsfett for fremtidige energibehov.
Fosfolipider versus triglyserider
De fysiske egenskapene til triglyserider skiller seg fra fosfolipider, og dette påvirker hvordan de tolereres av kroppen. En klar forskjell er at triglyserider ikke sprer seg og har en tendens til å flyte på toppen av magevæsker, noe som kan resultere i fiskeaktige raps ofte forbundet med fiskeoljetilskudd.
Fosfolipid dispergerer omega-3 i vann og blandes lett inn i magevæskene. Det er derfor det ikke er noen fiskeaktig ettersmak når du tar krilloljetilskudd.
Krillolje er hydrofil (vannelskende) så den blander seg godt med vann. Fiskeolje derimot skiller ut og flyter på toppen. På denne måten er det lett å se hvorfor forbrukere kan ha problemer med å fordøye omega-3 i bare triglyseridform.
Omega-3 er et av de mest populære næringsstoffene du finner i kosttilskudd, og det med gode grunner!
De er blant noen av de viktigste næringsstoffene i kostholdet vårt for å støtte vår langsiktige helse. Hva gjør de? Og hvordan sikrer du at du får i deg riktig type omega-3 ?
Hva er omega-3 fettsyrer?
Omega-3 er en gruppe næringsstoffer kalt fettsyrer, som spiller en rekke viktige roller i kroppen vår og støtter en rekke funksjoner. Kroppen vår kan ikke lage nok av disse næringsstoffene internt. Det betyr at vi må få i oss omega-3 fra maten vi spiser.
Du kan finne omega-3 i forskjellige matvarer som fet fisk (som laks, fersk tunfisk, makrell etc), den lille krepsdyrkrillen og noen planter, som linfrø, chiafrø og valnøtter.
For folk som ikke spiser mye av disse matvarene er et omega-3-tilskudd en effektiv måte å sikre at du får i deg nok fra kostholdet ditt.
Hva er de forskjellige typene omega-3?
De tre viktigste typene omega-3 er ALA, EPA og DHA.
ALA (alfa-linolsyre) er den vanligste typen omega-3 i kosten. De fleste mennesker får nok av denne omega-3. Kroppen din bruker ALA til flere prosesser, inkludert for energi. Kroppen din kan også lage EPA og DHA (se nedenfor) fra ALA, men prosessen er svært ineffektiv da mindre enn 10 % omdannes til EPA og DHA.
EPA og DHA (eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre) kan bare fås i betydelige mengder fra marine kilder. Det er derfor de fleste internasjonale helsemyndigheter, som Verdens helseorganisasjon og European Food Safety Authority, anbefalte å få 250 mg EPA og DHA om dagen. Dette tilsvarer ca. 2 porsjoner fet fisk per uke. Dessverre får de fleste ikke i seg nok EPA & DHA omega-3. Det er fordi kroppens konverteringsrate fra ALA til EPA & DHA er så lav, og fet fisk ikke spises med jevne mellomrom.
EPA og DHA omega-3 er viktige strukturelle komponenter i alle kroppens celler i hjernen og øynene. Det bidrar til å holde våre vitale organer som hjertet og sirkulasjon, leveren, hjernen og øynene sunne.
På grunn av deres viktige funksjoner og begrensede tilførsel fra kostholdet regnes EPA og DHA som noen av de viktigste omega-3 fettsyrene. Det er av den grunn at mye av forskningen rundt omega-3 helsefordeler fokuserer på EPA og DHA.
Bør du ta et omega-3-tilskudd?
Anslagsvis 97 % av verdens befolkning har utilstrekkelige nivåer av omega-3 (EPA og DHA). Noen av de laveste nivåene finner man i Nord-Amerika, Sentral-Europa og mange deler av Asia, noe som indikerer mangel på kostinntak. Dette påvirker funksjonen til hjerte, hjerne, lever og en rekke organer som er avhengig av at sirkulasjonen i kroppen fungerer optimalt.
Det kan være mange grunner til at vi ikke får i oss nok omega-3 fra kostholdet vårt. For eksempel tilgang til fersk fisk, religiøse årsaker, familiepreferanser, livsstilsvalg som veganer og vegetarisme, eller kanskje du bare ikke spiser nok fisk regelmessig.
I disse tilfellene vil et kosttilskudd som inneholder de riktige omega-3-fettsyrene (EPA & DHA) være et godt valg.
Det finnes flere forskjellige typer omega-3-tilskudd tilgjengelig. Den beste måten å få i seg EPA og DHA omega-3 er fra marine kilder, som krillolje eller fiskeolje. Fiskeolje er en allment tilgjengelig og vanlig måte å få i seg omega-3 på.
Krillolje er unik ved at den inneholder fosfolipidbundet omega-3. Dette leveres til kroppen i samme form som kroppens celler. Noe som igjen letter opptaket av omega-3 i cellemembranene våre.
For veganere og vegetarianere er det beste alternativet for å sikre at du får EPA- og DHA-formen av omega-3 fra algeolje.
Hva er funksjonene til omega-3 fettsyrer?
Omega-3 har en rekke forskjellige funksjoner i kroppen, som vanligvis forekommer på cellenivå. De er først og fremst en strukturell komponent av cellemembranene våre og hjelper membranen til å forbli fleksibel slik at kroppens celler kan gjøre jobben sin effektivt.
I tillegg produserer omega-3 signalmolekyler kalt Eikosanoider for å hjelpe cellene med å kommunisere. Eikosanoidene som produseres fra omega-3 har i stor grad anti-inflammatoriske funksjoner. Sammenlignet så har omega-6 en tendens til å være pro-inflammatorisk. Disse eikosanoid signalmolekylene har et bredt spekter av funksjoner i kroppens kardiovaskulære, lunge-, immun- og endokrine systemer.
Faktisk er den største konsentrasjonen av DHA funnet i øyet. EPA & DHA omega-3 er spesielt viktige for hjerne- og øyehelse og spiller en viktig rolle i utvikling og langsiktig vedlikehold av disse kroppssystemene. Hjerte, hjerne, lever, -kosttilskudd som bidrar til balansert sirkulasjon i kroppens organer. Inneholder bl.a. omega 3 fra krill (EPA og DHA).
Hva er helsefordelene med omega-3 kosttilskudd?
På grunn av de omfattende funksjonene i kroppen, kan omega-3 bidra til å støtte kroppen på mer enn én måte. Å støtte et sunt hjerte og sirkulasjon er en av de viktigste grunnene til at folk velger å sikre at de får i seg nok omega-3 (EPA & DHA), på grunn av dets nyttige effekter på hjertet og hjertesystemet.
Omega-3 er et av de mest undersøkte næringsstoffene i verden. Studier har vist gunstige effekter for øyne, hjerne og lever og andre organer. Faktisk kan omega-3 til og med spille en rolle i å støtte sunn hudfunksjon. Lagene i huden vår er en viktig barriere mot omverdenen. Et sunt nivå av omega-3 fettsyrer i hudcellene bidrar til å holde barrieren i orden.
Se også informasjon om aktive ingredienser:
https://www.ninfo.se/astaxanthin/
https://www.ninfo.se/kopia-av-q10/
https://www.ninfo.se/e-vitamin/
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.